Видове GPS проследяващи устройства за добрия детектив


Какво трябва да има един детектив, за да бъде наистина добър в своето начинание? Преди всичко нюх, но ако не разполагате и помощ от някой вид специално устройство ще свърши работа. Като например GPS.

Има два вида GPS проследяващи устройства на пазара в наши дни. Първото, може да го наречем „записващо”, е подобен на стандартното GPS устройство, но за разлика от тях има вграден рекордер, чиято цел е да записва местонахождението с координати на обекта, и после да ги предава. Т.е. не предава в момента на записа. Което не е особено полезно, когато трябва да хванете някой на момента, тъй като след като вече сте получили координатите, той може да е изчезнал от там. Но пък, ако искате да разберете къде е ходил някой ваш клиент /или половинката, ако вие сте детектива/, просто трябва да сложите едно такова устройство в колата, и след като се прибере провинилият се, просто да прегледате записите.  

Другият вид gps-и са тези, които предават в реално време. Т.е. каквото записват, веднага се предава на сателита, а оттам и на вас. Това е удобно в случаите, когато искате да знаете къде се намира даден човек веднага, когато стигне там. Този вид устройства, разполагат и със записващо устройство. И като един добър детектив вие трябва да имате регистрация в сайта на компанията, която предлага това устройство, за да може да следите чрез сателита сигнала, който ви праща вашият GPS. Някои поддържат и функцията известяване чрез смс, когато ви пращат съобщение на кои координати се намира в момента обекта на вашето следене.

No comments:

Post a Comment