Какво ви трябва, ако искате да сте истински детективи?

Представете си следното: вие сте част от екип за разследване на убийство. Намерили сте поредния труп от серия убийства. Обадили сте се и чакате да пристигнат полицейските детективи, за да снемат доказателства. И тогава пристига ново, лъскаво беемве, от което излизат два костюмари с печен вид. Оглеждат мястото, трупа и вадят от вътрешния си джоб…какво?


Какво има в себе си един детектив, което много важно за неговата работа през деня? Тук вече сте малко на несигурна територия, затова нека да видим кои са нещата, които всеки един полицейски детектив трябва да приготви да вземе със себе си още сутринта след душа и евентуално пистолета.

Разбира се някои от тях се подразбират. Първо всеки детектив се нуждае от химикал и лист хартия или някакъв тефтер, на който да си записва показания на свидетели или други важни за него бележки, които биха му били в огромна полза за предстоящото разследване.

После идват белезниците, без които нито един полицейски служител не бива да излиза. Както и се досещате те ще са му необходими за да арестува заподозрени.

В себе си вашия въображаем частен детектив трябва да има и спрей, с който може да му се наложи да отблъсне нечия атака. След това идва вече споменатия пистолет или друг вид оръжие в зависимост от това как точно си го представяте. Ако искате може да носи арбалет или пък лазерен пистолет.

Не бива да забравяте и полицейската значка. Без нея няма да е нищо повече от добре въоръжена, ако разбира се един вид оръжие за вас е въоръжаване, писарушка. Разбира се сигурно има и други детайли, които трябва да носи в себе си детективът, но засега това са нещата, за които се сещаме.

Разбира се не бива да забравяме и автомобила, който е задължително съоръжение прикачено към всеки полицейски цивилен екип, който се състои от изпечени, интелигентни ченгета, които подушват виновника, само като видят местопрестъплението.

В автомобила има редица други приспособления, които биха били изключително полезни за всяка детективска работа, като събиране на доказателства и др.
Като за начало това може да е комплект от найлонови торбички, ръкавици за еднократна употреба, пинсети и др., с които да вземат доказателства без да оставя своите отпечатъци на мястото, откъдето целта е да вземе тези на престъпника и всеки свързан с извършеното криминално деяние.

Комплектът за снемане на отпечатъци е следващото, което е необходимо на детектива и неговия екип. За да успеят да проследят по-добре престъпника в базата данни, това е от особено значение за детектива.

Може да се наложи да търсят наркотици или други упойващи вещества, ето защо е добре да има и такъв комплект. Не на последно място идва и фотографския комплект. Няма да е достатъчно само да се вземат доказателства, снемане на отпечатъци и др. Добрият детектив ще направи снимки на всичко, което ми се струва важно, за да може после на спокойствие да седна и да помисли върху нещата, които вижда и как те се отнасят към търсения престъпник. А вашият човек е добър детектив, нали? Е, тогава ще има нужда и от фотографски комплект.

Разбира се с това не изчерпваме оборудването и екипировката на един детектив, бил той въображаем или истински. Може да прибавите и голяма доза мозък и съобразителност, защото без тях няма да успее да хване дори мишките, изяли сиренето на баба му. Бихме ви дали един полезен съвет: ако целта ви не е да напишете криминален роман, а самите вие да се правите на детектив, а нямате нужната физическа подготовка, по-добре се обадете или на полицията, или са наемете частен детектив. Той ще извърши разследването за вас, без да го убият или да стигне до задънена улица. Поне така смятаме.

No comments:

Post a Comment